Nieuwsbrief
Een gezonde geest in een gezond lichaam
Eén op de drie Vlamingen voelt zich niet fit in zijn hoofd. Geestelijk gezonde mensen voelen zich beter en zijn tot meer in staat. Maar hoe verhoog je iemands veerkracht? Welke doelgroepen verdienen extra aandacht? Hoe help je het taboe rond geestelijke gezondheid te doorbreken? Welke methodieken en materialen bestaan er? En waar kan je terecht voor hulp? Help mensen steviger in het leven staan. Klop aan bij je Logo. We helpen je graag met advies en ondersteuning, met methodieken en materialen.
Mentale gezondheid in coronatijden
Corona brengt heel wat uitdagingen met zich mee op het vlak van geestelijke gezondheid. Neem zeker eens een kijkje op de pagina 'Mentale gezondheid in coronatijd' voor voorbeelden van helpende acties die een klein geluksmoment kunnen brengen in deze moeilijke tijden.
Vlaamse gezondheidsdoelstelling
In afwachting van een nieuwe Vlaamse gezondheidsdoelstelling werken de Logo's volop rond geestelijke gezondheid.
Meer weten of actie ondernemen
- Geluk zit in een klein (drie)hoekje, De geluksdriehoek geeft je inspiratie over hoe je zelf aan de slag kan gaan met je eigen geluk.
- Voor kinderen van kleuter en basisonderwijs kan je aan de slag met Geestje Gezond.
- Voor jongeren tussen 12 en 16 jaar is er NokNok. Een methodiek waar jongeren zelf mee aan de slag kunnen: hoe ze best omgaan met een dip en tips over je goed in je vel voelen.
- Zilverwijzer is een groepsmethodiek voor 60-plussers, omdat ouder worden een paar specifieke uitdagingen stelt.
- Mensen in een kwetsbare positie kampen dikwijls met een meervoudige problematiek (geld, werk, huisvesting, sociaal leven,…) Aan de hand van de Goed-Gevoel-Stoel kan je in groep aan de slag rond draaglast en draagkracht van de meest kwetsbaren.
- Wil je als lokaal bestuur ook iets doen met geestelijke gezondheid of veerkracht in jouw gemeente of regio? Dan is er de Fit in je Hoofd Carrousel. Informeer hiervoor bij Logo Antwerpen
Kijk ook eens op
Logo Antwerpen werkt samen met CGG Andante rond geestelijke gezondheid.
Team suïcidepreventie CGG Andante
Je kan bij CGG Andante terecht voor:
- Consult en advies
- Opleiding en vorming
- Coaching bij opmaak suïcidepreventiedraaiboek
-
Netwerking
Alle info bij het CGG Andante suïcidepreventieteam
suicidepreventie@andante.be
03 620 10 20