Nieuwsbrief

22 van onze gemeenten ondertekenden het charter Gezonde Gemeente. Daarmee engageren ze zich om de komende 6 jaar in te zetten op gezondheidsbevordering en ziektepreventie.
Hove, Kontich, Borsbeek, Boechout, Edegem en Mortsel lanceren 'Feestje bouwen - Hou het helder', een campagne om jongeren bewust te maken van het gevaar van alcohol.
Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. We nodigen ook jouw organisatie uit om tijdens de 10-daagse een actie te organiseren.
Om leerkrachten van het lager onderwijs te helpen om les te geven over de voedingsdriehoek, is er het gloednieuwe educatief pakket ‘Lekker Gezond!’
Ruil een zitmoment in voor iets actief
Lokale besturen die willen inzetten op preventie bij kwetsbare groepen kunnen daarvoor een subsidie aanvragen door in te tekenen op de projectoproep 'samen sociale gezondheidsongelijkheid verminderen'
Subsidie voor lokale besturen
Wat leren onze expertise en ervaring over hoe een efficiënt, effectief en meetbaar gezondheidsbeleid er zou moeten uitzien? Dat lees je in het memorandum van de Vlaamse Logo's.
Scholen, help rookfabels de wereld uit!
Organiseer een lokale gezondheidsenquête en krijg meer inzicht in de gezondheid van je inwoners. Het Wetenschappelijk instituut Sciensano en het Logo ondersteunt je.
Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert met steun van de Vlaamse overheid en jongerenlijn Awel de vernieuwde website www.noknok.be. Die wil de mentale veerkracht van jongeren versterken.
Veilig en gezond uitgaan? Dat kan bij uitstek in een Quality Bar. Quality Bars zetten zich in om een positief uitgaansklimaat te creëren.
Bestel de gratis materialen en laat zien dat jouw school rookvrij is!
Het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s lanceren de nieuwe gezondheidsrally, een quizwandeling die deelnemers doorheen de bewegingsdriehoek en voedingsdriehoek gidst.
De preventieve gezondheidssector heeft een nieuwe ethische code goedgekeurd. De Vlaamse Logo’s zetten hun handtekening al, net als verschillende expertisecentra en de ziekenfondsen.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen