Nieuwsbrief

← Vorige

Gemeente x stopt met roken

Volgens de gezondheidsenquête van 2013 overwegen steeds meer rokers om te stoppen: 72,8% van de rokers in Vlaanderen gaf aan ooit geprobeerd te hebben om te stoppen.

In de regio van Logo Kempen wordt stoppen met roken grootschalig aangepakt.
De gemeente Westerlo gaf het goede voorbeeld in 2014. Daar organiseerde de gezondheidsraad de actie ‘Westerlo stopt met roken’ waaraan meer dan 100 personen deelnamen. Retie volgde in 2015. Inspireer je op hun succes!

Lokale activiteiten spreken de mensen persoonlijk aan en de boodschap kan op maat van de inwoners worden gebracht. De impact van de sociale omgeving op het (on)gezond gedrag is het sterkst in de dagelijkse omgeving. 

Voor wie?

Rokers 

Wie kan als gemeente stoppen met roken?

Alle gemeenten die rokers willen helpen om te stoppen

Praktisch

Om een geslaagd project te verwezenlijken moet het in het oog springen. Mensen moeten zich aangesproken voelen. Werk met een boegbeeld zoals een BV, burgemeester of schepen van de gemeente die stopt met roken. Laat hun eventueel een filmpje opnemen over waarom ze meedoen of een herkenbaar tekstje schrijven en gebruik dit mee voor promotie. Let er op dat elke doelgroep naar wie het project zich richt aangesproken voelt.

Zorg dat het promotiemateriaal positief en aantrekkelijk is. Andere gemeenten zoals Westerlo, Retie en Vosselaar gebruikten affiches, flyers, onderleggers, bierkaartjes, broodzakken, filmpje, website en facebookpagina.
Een volledig draaiboek voor de organisatie van een rookstopcursus.

Best werkt de gemeente nauw samen met een tabakoloog die het project mee coacht en de groepscursussen geeft om te stoppen met roken. Contacteer het Logo!

In de gemeente Arendonk werd de campagne gelanceerd met een sensibilisatiefilmpje waar de acteur Chris Willemsen aan meedoet. Welke gemeente in de regio van Logo Antwerpen volgt?

 

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen