Nieuwsbrief

← Vorige

10.000 stappen

Meer dan de helft van de Vlamingen beweegt te weinig. Het grootste deel van de tijd zitten we. Genoeg bewegen is een belangrijke voorwaarde voor een goede gezondheid. Sport je niet graag? Dan kan je toch een actieve leefstijl opbouwen door dagelijks 10.000 stappen te zetten. Stappen integreer je makkelijk in je dagelijks leven: tijdens verplaatsingen, op het werk, in je vrije tijd of thuis.

Wil je mensen aansporen om (meer) te stappen? Organiseer een beweegactiviteit, gebruik stappentellers, lanceer een stappencompetitie, sensibiliseer met het 10.000stappen-promotiemateriaal...

Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar. Voor 65-plussers geldt de norm van 8.000 stappen per dag.

Wie kan met 10.000 stappen aan de slag?

Lokale besturen, OCMW's, lokale dienstencentra, scholen, CLB's, bedrijven, huisartsen, apothekers...

Praktisch

Hoe zorg je ervoor dat met 10.000 stappen Vlaanderen je bevolking of doelgroep meer beweging integreert in zijn dagelijkse leven?

Ga stap voor stap aan de slag en werk samen. Start met het doornemen van de basiscriteria en het stappenplan. Op die manier ben je op de hoogte van alle nodige informatie en kan je de nodige voorbereidingen treffen om aan de slag te gaan. Verspreid de boodschap en stel stappentellers ter beschikking. Laat je inspireren door de 10.000 stappen actiefiches om je campagne wat meer slaag- en draagkracht te geven!

Op zoek naar campagnebeelden en materialen? Digitale materialen vind je terug op de website 10.000 stappen

Het Logo zet je op weg

Wil je aan de slag met de 10.000 stappen maar weet je niet goed hoe? Het Logo biedt je advies en een startpakket met promotiemateriaal (affiches, folders, balonnen). De Banners, spandoeken, vlaggen en stappentellerkoffers kan je gratis (mits een waarborg) ontlenen via onze webwinkel.

 

 

Andere projecten:

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen