Nieuwsbrief

← Vorige

www.vlaanderenstoptmetroken.be

Hoe pak je stoppen met roken aan op school, op het werk, in de gemeente of in de zorgsector? Welk aanbod van rookstopbegeleiding bestaat in je eigen gemeente? De portaalsite www.vlaanderenstoptmetroken.be biedt een antwoord op al deze vragen.

De actiezone op de website zet je op weg om acties over rookstop te organiseren. De zoekfunctie helpt je de dichtstbijzijnde tabakoloog of rookstopbegeleider te vinden.

Roken is de belangrijkste vermijdbare oorzaak van ziekte en sterfte. In België sterven elk jaar ongeveer 18.600 mensen aan de gevolgen van tabaksgebruik. Dat zijn gemiddeld 50 mensen per dag. Met deze campagne zet je rookstop in de kijker.

Voor wie?

Professionals die in aanraking komen met rokers, ouders met rokende kinderen en jongeren. Volwassen rokers worden doorverwezen naar Tabakstop

Wie kan www.vlaanderenstoptmetroken.be promoten?

Lokale besturen, OCMW’s, lokale verenigingen, CLB’s, scholen, bedrijven...

Stoppen met roken

Gedeelde boodschap

In Vlaanderen werkte het ‘Vlaams platform van rookstopaanbieders’ een gedeelde boodschap uit over stoppen met roken. De tekst wordt onderschreven door verschillende beroepsgroepen, de sector van de gezondheidspromotie, de mutualiteiten en de universiteiten.
Welke boodschap over stoppen met roken kan je geven aan de roker?

Goede boeken over stoppen met roken

Een goed boek over stoppen met roken kan voor sommigen een bijkomende steun zijn om toch te slagen. Ook verschaft het inzicht in wat tabak doet met lichaam en geest. Een goed boek werkt inspirerend en motiverend. Het kan tevens aanzetten tot het zoeken naar meer professionele hulp.

Tip 1: 'Zo stop je met roken' van Robert West

‘The smokefree formula’, het boek van Robert West, de bekende Engelse rookstopprofessor en –wetenschapper, is sinds kort verkrijgbaar in het Nederlands onder de titel ‘Zo stop je met roken – de gouden formule’. Het is een van de beste boeken op onze markt. Beveel het dus aan bij rokers en professionals.

Het VIGeZ klopte op vraag van de uitgeverij aan bij de Vlaamse rookstoporganisaties, universiteiten en mutualiteiten om alle nuttige info en links voor Vlaanderen te verzamelen. Ze staan achteraan in het boek.

Tip 2: 'Nederland stopt! Met roken'

TIP: In ‘Nederland stopt! Met roken’ leggen de longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter (zie foto hiernaast) haarfijn uit hoe dat kan. Zij hielpen al duizenden patiënten van het roken af.
www.nederlandstopt.nu

Volg de actualiteit over roken en tabak

Abonneer je op de Nieuwsbrief 'Vlaanderen Stopt met Roken' en volg de actualiteit over roken en tabak op de voet.

Het Logo zet je op weg

De website www.vlaanderenstoptmetroken.be is het uitgangspunt voor één of meerdere rookstopacties. Je kunt bij het Logo terecht voor promotiemateriaal zoals de Vlaanderenstoptmetroken-tent en –banner. Wil je een actie of project opzetten of een vorming over rookstop organiseren? Ook daar helpen we je graag bij verder.

Het Logo werkt nauw samen met een pool van tabakologen voor het bemannen van een stand of het geven van infosessies over rookstop. 

 

Fotogalerij

Nico en Tine op T-day in Brasschaat


  • Op 26 augustus liepen Nico&Tine rond op het tienerfestival in Brasschaat
  • Het was een komen en gaan op de infostand
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen