Nieuwsbrief

← Vorige

Bezoek stille plekken in de stad

Verborgen stille plekken in de stad

In de drukte van de stad hebben bewoners en bezoekers vaak nood aan een plek waar het heerlijk ontspannen is, zonder dat er daarbij te veel omgevingslawaai hoorbaar is. De stad wil deze rustige plekjes vrijwaren en heeft er enkele in kaart gebracht.

www.antwerpenmorgen.be/projecten/stille-stukjes-stad/over

Wij hebben geprobeerd een aantal stille plekken met elkaar te verbinden. Een echte stiltewandeling is niet haalbaar in een bruisende stad als Antwerpen. Het is er nooit echt stil. Maar hier en daar zijn er verborgen stille plekjes, plekjes die je helpen rust te vinden en te ontspannen.

De wandeling leidt je naar enkele parken en een prachtige binnentuin.

 

Plan je route via de website routeyou.com of druk de routebeschrijving af.

 

  1. Routeyou

 

www.routeyou.com/nl-be/route/view/5652808/wandelroute/stiltegebieden-stad-antwerpen

 

 

  1. Routebeschrijving

 

De wandeling start aan het Hof van Leysen, Markgravelei.

Het provinciaal groendomein Hof van Leysen is een mooi stukje groen aan de zuidrand van de stad. Voor toevallige bezoekers is het eerder een verrassing, maar voor de buurt is het een bekend groen plekje. Aan de apotheek gaan we rechtsaf in de Robert Molsstraat. Op de hoek met de Haantjeslei staat een mooi gedicht op de muur geschilderd “ De meerminne”. Neem even de tijd om het te lezen. We steken de Haantjeslei over en komen in de Durletstraat. We vervolgen onze weg naar de Lange Lozanastraat. Aan de lichten gaan we links de Van Schoonbekestraat in. Daar komen we bij het Lozanahof. We wandelen voorbij.

 

Tegenover nr. 31 vinden we de ingang van het Vinkenpark.

We wandelen door het park en verlaten dit stukje natuur aan de andere kant. We wandelen richting de Jan Blockxstraat. Daarna rechts in de Verdussenstraat. Via de pittoreske Constantia Teichmannplaats lopen we verder naar de Jozef De Bomstraat om van daaruit de Teichmannstraat in te wandelen. We blijven rechtdoor wandelen richting de Aarschotsstraat, steken de Mechelsesteenweg over en komen vervolgens in de Hertoginstraat. We steken ook de Lange Leemstraat over en gaan via de Bexstraat naar het Stadspark.

 

Het Stadspark

Het Stadspark is even divers als Antwerpen zelf. Skatende jongeren komen er even graag als ouderen. Dit park biedt voor elk wat wils, het hele jaar door. Het Stadspark is één van de weinige glooiende plekjes in de stad, en is ontworpen in een typisch Engelse landschapsstijl. Aan de ingang op de hoek van de Van Eycklei en de Rubenslei herinnert een indrukwekkend monument aan de slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog. Onze wandeling leidt ons over het mooie bruggetje dat start tegenover het Park Lane Hotel op de Van Eycklei. We verlaten het park aan de Quinten Matsijslei, om via de Lange Kievitstraat naar het Kievitplein achter het Centraal Station te wandelen. Ter hoogte van Le pain quotidien slaan we links af richting achterkant van de Zoo. We komen in de Ploegstraat. We lopen rechts voorbij de gebeeldhouwde giraffen. Op het einde van de Ploegstraat wandelen we links de Ommeganckstraat in. We steken de Carnotstraat schuin links over en wandelen de Dambruggestraat in. Ter hoogte van de Lange Beeldekensstraat slaan we links af richting het De Coninckplein, waar de Permeke Bibliotheek gevestigd is. Ook staat hier een Spaans Kunstencollectief opgesteld in het kader van Antwerpen Barokstad. Via de Rotterdamstraat, komen we aan bij de Hollandstraat. Op nummer 21 bevindt zich het Dienstencentrum De Olijftak. In de binnentuin van De Olijftak bevindt zich de Verborgen Kloostertuin

 

De Kloostertuin

De Verborgen Kloostertuin is een samentuin in de binnentuin van dienstencentrum De Olijftak. Het is een samenwerking van sociale huurders, buurtbewoners en vrijwilligers uit het dienstencentrum.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen