Nieuwsbrief

← Vorige

Wedstrijd Rookvrije Klassen

Wedstrijd Rookvrije Klassen blaast in 2018 fier 20 kaarsen uit. Jaarlijks gaan duizenden jongeren de uitdaging aan om 6 maand rookvrij te blijven of het te worden. Klassen die op het einde van het schooljaar met minstens 90% rookvrij zijn, ontvangen een diploma. Klassen kunnen ook meedoen aan een creatieve opdracht. Met mooie prijzen in het verschiet. 

Dit jaar kregen de klassen de opdracht om een reclameposter of filmpje te maken voor een leven zonder sigaret. De winnaars kan je zien op www.gezondleven.be vanaf 24 mei.

Na 20 jaar Wedstrijd Rookvrije Klassen wordt een opvolger uitgewerkt. Vanaf januari 2019 testen we in enkele pilootscholen in Vlaanderen. Meer informatie en kandidaatstelling op www.gezondleven.be.

Voor wie?

Leerlingen van de 1ste graad secundair onderwijs en uit het buitengewoon secundair onderwijs

Wie kan de wedstrijd organiseren?

CLB, directie, graadcoördinator, leerkrachten

Lees het persbericht van de vorige editie

Praktisch

Meld je aan voor half oktober op de www.rookvrijeklassen.be. Elke deelnemende school ontvangt een materialenpakket met posters, contracten, de Blijf-rookvrij-pas, stickers en het diploma. 

Doe mee en win!

Er zijn 4 Vlaamse prijzen: 2 juryprijzen en 2 publiesprijzen

Logo Antwerpen beloont ook elk jaar 5 klassen met een leuke workshop ter waarde van € 200.

Het Logo zet je op weg

Het Logo ondersteunt de deelnemende scholen met nieuwsbrieven en advies. 

Naast het wedstrijdmateriaal (contracten, diploma’s …) kan je bij ons terecht voor preventiemateriaal zoals een rookrobot, een folder of lesmateriaal. Daarmee plaats je de wedstrijd in een breder gezondheidskader

Meer info over tabak, alcohol en drugs op school

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen