Nieuwsbrief

← Vorige

PhotoVoice

PhotoVoice is een methodiek waarbij kwetsbare groepen, zoals personen met een psychische kwetsbaarheid, de mogelijkheid krijgen om zich uit te drukken aan de hand van foto’s en daardoor een stem krijgen.

Gedurende een aantal weken komt een kleine groep deelnemers samen voor een aantal sessies. De deelnemers nemen in hun dagelijks leven foto’s van zaken die zij belangrijk vinden, die hun herstel bevorderen en hen energie en veerkracht geven. Tijdens de bijeenkomsten reflecteren de deelnemers over hun foto’s en vertellen ze hun verhaal.

Op het einde van de reeks sessies is er een tentoonstelling waarbij een aantal geselecteerde foto’s worden tentoongesteld aan het grote publiek. Op deze manier krijgt het publiek een inkijk in de leefwereld, herstel en veerkracht van personen met een psychische kwetsbaarheid.
 

Reizende tentoonstelling

Logo Antwerpen en de Herstelacademie organiseren een reizende tentoonstelling rond PhotoVoice. Deze tentoonstelling zal gedurende 10 à 12 maanden doorheen stad Antwerpen en de districten reizen. 

Data en uren Locatie

1-14 oktober 2018

woensdag, vrijdag, zaterdag

10u-16u

Pop-Up PhotoVoice
Oude Steenweg 9-11, 2060 Antwerpen
november 2018 Districtshuis Wilrijk
3 december2018 - 27 januari 2019 Bibliotheek De Poort in Berchem
   

 

Voor wie

De tentoonstelling is toegankelijk voor iedereen. Tijdens de rondleidingen kan gefocust worden op bepaalde doelgroepen.

 

Dit initiatief is een samenwerking tussen Herstelacademie SaRA - Antwerpen, Logo Antwerpen en stad Antwerpen.

www.herstelacademie.be/antwerpen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen