Nieuwsbrief

← Vorige

Toneelstuk 'Dokter, ik beweeg weer!'

‘Dokter, ik beweeg weer!’ is een educatief theaterstuk over meer bewegen en minder zitten bij ouderen, gespeeld door 55-plussers. Dit ludiek toneelspel maakt ook een mooie link met het Vlaamse project ‘Bewegen Op Verwijzing’.

Korte inhoud: Margriet en Gerda nemen allebei actief deel aan “Bewegen Op Verwijzing”. Beide vriendinnen hebben het plan gesmeed om  Kamiel, de man van Margriet die bijna niet meer uit de zetel  komt,  aan het bewegen te krijgen. Hiervoor hebben ze via de huisarts een beroep gedaan op Roberto, de coach!  Ze stuiten echter op hevige weerstand, maar met  veel geduld en doorzetting  kunnen ze Kamiel  overtuigen om zijn motor opnieuw in gang te trekken. Kijk en ontdek hoe je langer kan genieten door meer te bewegen en minder te zitten.

Heb je een project ‘Bewegen Op Verwijzing lopen in jouw gemeente ? Dan is dit het ideale format om burgers op een ludieke wijze te informeren. Nodig dan ook je coach ‘Bewegen Op Verwijzing’ uit om een korte toelichting vooraf of nadien te geven!

Voor wie?

Volwassenen en senioren.

Wie kan het toneelstuk aanvragen?

Lokale besturen, verenigingen, organisaties, betrokken partners binnen het lokaal ‘Bewegen Op Verwijzing’ initiatief.

Waarom?

We bewegen met z’n allen veel te weinig en zitten te lang stil. Meer bewegen en minder lang stilzitten is een belangrijke manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen. Bovendien is dit een plezant format om ‘Bewegen Op Verwijzing’ en de lokale coach(es) naar de burgers bekend te maken. Doet jouw gemeente mee? Kijk op www.bewegenopverwijzing.be.

Praktisch

  • Toneelgezelschap: senioren en medioren van de Letterhoutemse Toneelgroep
  • Prijs: 300€ + verplaatsingskosten: 0.40€/km vanuit Letterhoutem
  • Duur: 50 minuten
  • Opstelling: Speelvlak/podium min. 5m op 4m, tafel met 4 stoelen en een zetel voor 1 persoon. Gewone verlichting – geen geluidsinstallatie.

Tip: combineer met een inleiding door de lokale ‘Bewegen Op Verwijzing’-coach of een (korte) vorming van de nieuwe ‘Bewegingsdriehoek’.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen