Nieuwsbrief

Din02Apr

Opleiding Actieve Kinderopvang voor IBO's

Solidariteit voor het Gezin, Zaal Nachtegaal
Uitbreidingstraat 184
2600 Antwerpen

Hoe zorg je ervoor dat kinderen voldoende bewegen? Wat is een actief spel? En welke dranken en tussendoortjes zijn gezond? Ook in de buitenschoolse kinderopvang is het belangrijk dat kinderen gezond eten, voldoende actief zijn en niet te lang neerzitten. Om de opvang hierin te ondersteunen, ontwikkelde het Vlaams Instituut Gezond Leven het project ‘Actieve kinderopvang’.

Actieve kinderopvang focust op de invulling van een kwaliteitsvol beleid rond beweging, voeding, en de preventie van lang stilzitten binnen de buitenschoolse opvang. Dit beleid heeft oog voor een vrij bewegingsaanbod, actief toezicht, de beperking van lang stilzitten, een evenwichtig dranken- en tussendoortjesaanbod, geschikte stimuli en relevante afspraken (keuzevrijheid, kinderparticipatie, rolmodel, sociaal veilige omgeving,…). Je krijgt een hoop tips en tools mee om je eigen buitenschoolse opvang energieker te maken.

Actieve kinderopvang biedt concrete ondersteuning aan de hand van een vorming voor de begeleiders en coördinatoren. Via de vorming word je geïnformeerd en gesensibiliseerd over de bestaande aanbevelingen rond gezonde voeding, beweging en lang stilzitten, en leer je om een beleid rond deze gezondheidsthema’s op te starten of verder uit te bouwen.
Tijdens de vorming ontvang je handige materialen (uitgebreide handleiding, screeningsinstrumenten, Gezond gedacht bordspel voor personeel, 80 leuke actieve spelfiches voor de kinderen, affiches en folders)

Actieve kinderopvang maakt jouw opvang gezond! Zin om deel te nemen?

 

Schrijf je in voor een vorming voor buitenschoolse opvang (door SvhG)

 

Kostprijs is 180 euro per opvang
De vorming moet gevolgd worden door minstens 1 coördinator of directielid en 1 begeleider per opvang. Er kunnen maximum 4 personen deelnemen per opvang.

Drank en broodmaaltijd inbegrepen.

Opleidingen vinden steeds plaats van 10u tot 15u.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen