Nieuwsbrief

Maak kennis met Thomas Modaal

Dankzij de welzijnsbevraging weten we nu veel meer over hoe onze leerlingen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar zich voelen, wat ze eten en hoe hun vrije tijd wordt ingevuld. Een gemiddelde leerling bestaat uiteraard niet, maar de auteurs hebben toch geprobeerd om hem te schetsen alias Thomas Modaal:

Thomas is een jongen in de basisschool Sint-Pietersinstituut in Turnhout van 5a. Hij is net 10 jaar geworden. Hij is gelukkig en heeft veel vrienden. Hij wordt nooit gepest, wel soms geplaagd. Als er problemen zijn, kan hij terecht bij zijn mama/papa voor alles, bij zijn juf voor raad en bij zijn vriend en zijn hond voor troost.  Thomas gaat graag naar school, vooral de speeltijd is leuk, en vindt zijn juf ook wel heel leuk, maar liefst is hij nog thuis.

Meestal is ie na een half uurtje van zijn huiswerk af, en dan kan hij naar “de voetbal”. Op zondag gaat hij ook naar de scouts. Voor de rest speelt hij vooral met zijn vrienden, Thomas heeft geen tijd om zich te vervelen. Soms speelt hij op verplaatsing en mag dan bij zijn vriend overnachten, de boterhammen zijn daar trouwens lekkerder. Thuis spreekt hij Nederlands met papa en mama. Hij moet om 21 uur naar bed en wordt om 7u20 gewekt.

Thomas heeft een laptop met internet, die hij moet delen met zijn zus. Zij zit met haar vriendinnen op Facebook, maar hij niet, te flauw. Hij heeft wel een eigen e-mailadres: thomas_modaal50@hotmail.com.  Er zitten toffe spelletjes op de tablet die hij elke dag gebruikt, maar nooit veel langer dan een uur. Dan begint zijn mama lastig te doen, of zijn zus. Thomas kijkt elke dag tv, zo’n uurtje.  Als zijn vriend komt, spelen ze Playstation.

Hij heeft geen gsm, maar zal er eentje krijgen voor zijn plechtige communie. Thomas drinkt bijna nooit cola of ice-tea, eet bijna nooit chips, maar snoept een paar keer per week. Hij moet ook elke dag een stuk vers fruit eten. Thomas heeft nog nooit alcohol geproefd, zijn klasgenootjes ook niet, maar misschien drinkt hij dat later wel. Sigaretten stinken en je gaat er dood van. Thomas heeft al gehoord van cocaïne, van de rest niet.

Hij heeft met groot plezier de vragenlijst ingevuld, wel een rare vraag die laatste en ja gisteren was hij ook gelukkig.


Voor de hele welzijnsbevraging 'Wat maakt onze kinderen gelukkig', klik hier.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen