Nieuwsbrief

← Vorige

Klasbezoek Proefserre Thomas More Hogeschool

De proefserre van Thomas More in Geel is een schoolbedrijf en bedoeld als praktijkwerkplaats voor studenten agro- en biotechnologie. Groenten, fruit en bloemen worden op een geïntegreerde manier (met biologische gewasbescherming) geteeld onder meer op hydrocultuur. Het project leert kinderen hoe je fruit en groenten gezond kan telen en het traject dat fruit aflegt van de teelt tot op ons bord. 

De geoogste producten uit de serre worden verkocht, vooral via de tuinbouwveilingen. De serre heeft een oppervlakte van 3500 m². Op een buitenveld van 1 Ha staan ook bloemkolen, aardappelen, wortelen, selder en prei. Er is een uitgebreide boomgaard waar zoveel mogelijk biologische bestrijders worden gebruikt. Nieuwe kweekmethoden worden uitgetest. Er wordt geëxperimenteerd met beschermingstechnieken tegen nachtvorstschade. En de proeftuin heeft ook een waterzuiveringsinstallatie met rietveld.

Voor wie?

3e graad lager onderwijs. Voor het secundair onderwijs kan een programma op maat gemaakt worden (thema milieu, landbouw en tuinbouw).

Praktisch

Een bezoek aan de proeftuinen kan enkel doorgaan tijdens de maanden april, mei en oktober en enkel op maandagen en dinsdagen. Tijdens deze bezoekmaanden is er geen fruit beschikbaar of te zien in de boomgaard, wel bloesem.

  • Groep van +/- 25 leerlingen (+ 2 begeleiders)
  • Duur van het bezoek: 2 uur in de voormiddag (vanaf 9u) of in de namiddag (vanaf 13u)

Programma

  • Korte voorstelling van bedrijf op Thomas More. De weg die de groenten afleggen van bedrijf, veiling tot consument.
  • Rondleiding door de serres, het vollegrondsgroenteperceel en de fruitplantage. Aan bod komen het kweken van groenten en fruit en biologische gewasbescherming.
  • Doe-activiteit voor de kinderen (zaaien).
  • Afsluiter met een gezond hapje van eigen teelt.

Een bezoek inplannen?

Neem contact op met Logo Antwerpen via 03 605 15 82 of info@logoantwerpen.be

Meer weten?

Gezonde school
Regionaal aanbod

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen