Nieuwsbrief

← Vorige

Infosessies en workshops


Over gezonde voeding bestaat er heel wat tegenstrijdige informatie. Logo biedt daarom verschillende infosessies en workshops aan die de consument helpen om in het dagelijkse leven de gezonde keuze te maken. De inhoud is gebaseerd op de principes van de voedingsdriehoek. Elke infosessie of workshop wordt verzorgd door een gediplomeerd diëtist die aangesloten is bij de diëtistenpool van Logo Antwerpen.

Voor wie?

Algemene bevolking, ouders, leerkrachten,…

Wie kan infosessies en workshops organiseren?

Lokale besturen, scholen, bedrijven, verenigingen,…

Praktisch

Vast aanbod infosessies :

De nieuwe voedingsdriehoek

Infosessie waarin je alles leert over de aanbevelingen van de nieuwe voedingsdriehoek. 

Duur: 2 uur
Doelgroep: algemene bevolking, professionals
 

Gezond opgroeien

De lesgever (diëtiste) legt uit waarom snoep en frietjes er bij kinderen makkelijk ingaan, maar velen hun neus ophalen voor gezonde voeding zoals groenten en vis. We staan stil bij wat gezond eten en bewegen voor kinderen betekent en wat je als ouder kan doen om hen hierbij te helpen.

Duur: 2 uur
Doelgroep: ouders en begeleiders van kinderen (2.5 tot 12 jaar) 
 

De winkeloefening

De winkeloefening is ontwikkeld om de consumenten op een bewuste en kritische manier inkopen te leren doen. Na een korte theoretische inleiding volgen praktische oefeningen waarbij de deelnemers etiketten leren lezen en producten vergelijken. De winkeloefening kan georganiseerd worden in een supermarkt of in een lokaal waar de diëtist de nodige productverpakkingen voorzien. 

Duur: 2 uur
Doelgroep: algemene bevolking, kansengroepen
 

Kleurrijk Gezond

Interactieve infosessie over het waarom en hoe van gezonde voeding en beweging. Op basis van verschillende modules kan een sessie op maat worden samengesteld.

Duur: 2 uur
Doelgroep: mensen met een migratieachtergrond (voor ouders is er een module 'gezond opvoeden')

meer info

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen