Nieuwsbrief

← Vorige

Beweegtip van de maand

Laat je door je huisarts doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach

Die helpt je om meer te bewegen doorheen de dag.

 

 

 

Bewegen Op Verwijzing helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan op maat. Iedereen die niet genoeg beweegt of te lang stilzit, komt in aanmerking.  

Zorgregio Antwerpen-Zwijndrecht, Zorgregio Mortsel, Zorgregio Schilde en Zorgregio Brasschaat zijn alvast van start gegaan. Wil je als lokaal bestuur aansluiten in jouw zorgregio? Neem contact op met het Logo. Neem alvast een kijkje op de de website en laat je inspireren door het stappenplan.  

Hoe een doorverwijzing gebeurt vind je in het Stappenplan. 
 

Wie kan hiermee aan de slag?  

Lokale besturen, huisartsen,...  
 

Praktisch  

Deel onze filmpjes met beweegtips via je website en sociale media en overtuig zo patiënten, klanten, vrienden, collega's en burgers om meer te bewegen.

Hieronder vind je alvast veel mogelijkheden om aan de slag te gaan rond beweging. 

 

Bewegen op verwijzing voor lokale besturen  

Bewegen Op Verwijzing helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan op maat. 

Meer info

 

 

 

Infosessie Beweging 

In een gezonde bewegingsmix wissel je zitten, staan en bewegen af. Hoe je dat het best aanpakt, geeft de infosessie bewegingsdriehoek je heel helder weer.  

Tip! Maar gebruik van deze infosessie om het Beweging-Op-Verwijzing project in jouw regio bekend te maken. Nodig eventueel een Beweging-Op-Verwijzing-coach uit om even een woordje uitleg te geven.  

   
 

Promotent Beweging-op-Verwijzing 

Wil je Bewegen op verwijzing graag in de kijker zetten? Kies een geschikt evenement, markt, infosessie,… om mensen die nog niet voldoende te bewegen te bereiken. Reserveer dan onze promotent

  

 

 

Toneelstuk DOKTER, IK BEWEEG WEER!   

‘Dokter, ik beweeg weer!’ is een educatief theaterstuk over meer bewegen en minder zitten bij ouderen, gespeeld door 55-plussers. Dit ludiek toneelspel maakt ook een mooie link met het Vlaamse project ‘Bewegen Op Verwijzing’.  

Tip: combineer dit theaterstuk met een inleiding door de lokale ‘Bewegen Op Verwijzing’-coach of een (korte) vorming van de nieuwe ‘Bewegingsdriehoek’. 

 

10.000 stappen 

Zet in op 10.000 stappen en creëer zo ineens een aanbod voor BOV deelnemers. 

Wil je mensen aansporen om (meer) te stappen? Organiseer een beweegactiviteit, gebruik stappentellers, lanceer een stappencompetitie, sensibiliseer met het 10.000stappen-promotiemateriaal... zo heb je alsook een laagdrempelig aanbod voor de BOV deelnemers.  

Meer info

 

Het Logo zet je op weg  

Wil je aan de slag maar weet je niet goed hoe? Het Logo biedt je advies. 

 

Naar de andere beweegtips

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen