Nieuwsbrief

Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
In dit document vind je het aanbod aan workshops, infosessies en vormingen van Logo Antwerpen, opgedeeld per thema.
De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018. Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder!
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
Ontdek Oog voor Lekkers, het nieuwe project voor fruit, groeten en melk op school. Mascottes Slurp en Slice motiveren kinderen om groeten en fruit te eten en melk te drinken.
Schrijf je klas in, blijf rookvrij en win! Jaarlijks gaan duizenden jongeren de uitdaging aan om zes maanden rookvrij te blijven of het te worden.
Heb jij een gezonde klas of school? Gebruik de kalender voor inspiratie! Je bestelt hem gratis bij Logo Antwerpen.
Van 13 tot 17 november staat het thema passief roken centraal: “Woon gezond, samen naar een rookvrij huis!”. Maak deze actie mee bekend of volg de online vorming om met ouders in gesprek te gaan.
Laat leerlingen uit de basisschool elke dag minstens één kwartier bewegen en leg mee de afstand naar de zon af!
Als zorgverlener of personeelslid in de zorgsector loop je niet alleen een groot risico om griep te krijgen, maar ook om anderen te besmetten. Laat je daarom vaccineren!
Extreme warmte eist ieder jaar slachtoffers. Op www.warmedagen.be kan je tips vinden om je te beschermen tegen warmte.
Dankzij de welzijnsbevraging weten we nu veel meer over hoe onze leerlingen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar zich voelen, wat ze eten en hoe hun vrije tijd wordt ingevuld.
De herstelacademie biedt kortdurende vormingen rond herstel, psychische kwetsbaarheid en veerkracht op verschillende locaties in de regio Antwerpen. De vormingen staan open voor iedereen.
Doe mee en maak kans op de Award Veerkrachtige Gemeente!
Vanaf 1 juni zullen ook 55-jarige Vlamingen automatisch een uitnodiging met gratis stoelgangtest ontvangen.
Sommige teken maken ons ziek. Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid onderzoekt hoeveel teken er besmet zijn met ziekteverwekkers. Stuur jouw verwijderde teek dus naar hen op.
Stad Antwerpen organiseert in 2017 gratis infosessies en rookstopcursussen.
Vrouwen uit Hoboken kunnen tussen 16 oktober en 27 oktober 2017 dichter bij huis een mammografie laten nemen in het kader van het Vlaams bevolkingsonderzoek naar borstkanker
Wil je mensen informeren over geestelijke gezondheid? En hen tips aanreiken om gelukkiger te zijn? Organiseer dan een sessie uit het psycho-educatief aanbod van Stadsmakers en Logo Antwerpen.
Het Provinciaal Veiligheidsinstituut wil zijn educatief materiaal toegankelijker maken voor het Buitengewoon onderwijs.
Eén van de sterktes van deze campagne is dat we willen werken met getuigenissen van mensen om de campagne herkenbaar te maken voor een breed publiek. Help je mee deze oproep te verspreiden?
De Zelfmoordlijn blijft op zoek naar vrijwilligers met talent om met mensen in gesprek te gaan.
Het Cedric Hèle Instituut voert, in opdracht van minister Vandeurzen, een onderzoek naar de noden van de eerstelijnszorgverleners in het omgaan met psychosociale problemen van kankerpatiënten.
chi
De tabakstop app geeft tips, advies en feedback op maat aan rokers die willen stoppen. Moeilijk momentje? De paniekknop helpt hen erdoor. Wie rookt, maar (nog) niet wil stoppen, vindt op de app heel wat informatie.
Teken leven overal: in je tuin, in de duinen, in het bos, ... Ze kunnen zich vastbijten in je huid en zo kan je ziek worden
Het VIGeZ en Odisee Hogeschool zijn op zoek naar 20 zwangere vrouwen die roken om mee te werken aan een kwalitatief onderzoek.
Vanaf dit najaar bestaat er ook een versie van de Goed-Gevoel-Stoel speciaal voor de werksetting. Een goed-Gevoel-Stoel helemaal op maat voor sociale economiebedrijven.
Zet jij in oktober (en de aanloop tot oktober) mee het Bevolkingsonderzoek Borstkanker in de kijker? Zorg mee dat de juiste informatie bij de doelgroep terecht komt!
De griepvaccinatieperiode loopt van half oktober tot half november. Wil je mee griep helpen voorkomen? Zorg dat risicopersonen zich elk jaar laten vaccineren.
www.samenveerkrachtig.be, de website van de Tiendaagse Geestelijke Gezondheid, staat sinds 13 juli online.
Op dinsdag 5 december 2017 vindt de uitreiking van de Gezond Werken Award plaats.
Werk je als eerstelijnszorgverlener? Dan is de nieuwe richtlijn valpreventie voor thuiswonende ouderen een must om door te nemen.
evv
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen