Nieuwsbrief

Van 23 tot en met 29 april is het terug week van de valpreventie , ondertussen al de 7e editie. Net zoals de vorige editie is het centrale thema: ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’
In dit document vind je het aanbod aan workshops, infosessies en vormingen van Logo Antwerpen, opgedeeld per thema.
Te Gek!? start op 21 april 2018 een nieuwe campagne rond het thema internering onder de naam 'Van Gevangenis naar Zorg'.
Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018. Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder!
De herstelacademie biedt kortdurende vormingen rond herstel, psychische kwetsbaarheid en veerkracht op verschillende locaties in de regio Antwerpen. De vormingen staan open voor iedereen.
Sommige teken maken ons ziek. Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid onderzoekt hoeveel teken er besmet zijn met ziekteverwekkers. Stuur jouw verwijderde teek dus naar hen op.
Vrouwen uit Hoboken kunnen tussen 16 oktober en 27 oktober 2017 dichter bij huis een mammografie laten nemen in het kader van het Vlaams bevolkingsonderzoek naar borstkanker
Wil je mensen informeren over geestelijke gezondheid? En hen tips aanreiken om gelukkiger te zijn? Organiseer dan een sessie uit het psycho-educatief aanbod van Stadsmakers en Logo Antwerpen.
Het Provinciaal Veiligheidsinstituut wil zijn educatief materiaal toegankelijker maken voor het Buitengewoon onderwijs.
De Zelfmoordlijn blijft op zoek naar vrijwilligers met talent om met mensen in gesprek te gaan.
Het Cedric Hèle Instituut voert, in opdracht van minister Vandeurzen, een onderzoek naar de noden van de eerstelijnszorgverleners in het omgaan met psychosociale problemen van kankerpatiënten.
chi
De tabakstop app geeft tips, advies en feedback op maat aan rokers die willen stoppen. Moeilijk momentje? De paniekknop helpt hen erdoor. Wie rookt, maar (nog) niet wil stoppen, vindt op de app heel wat informatie.
Teken leven overal: in je tuin, in de duinen, in het bos, ... Ze kunnen zich vastbijten in je huid en zo kan je ziek worden
Het VIGeZ en Odisee Hogeschool zijn op zoek naar 20 zwangere vrouwen die roken om mee te werken aan een kwalitatief onderzoek.
Vanaf dit najaar bestaat er ook een versie van de Goed-Gevoel-Stoel speciaal voor de werksetting. Een goed-Gevoel-Stoel helemaal op maat voor sociale economiebedrijven.
Zet jij in oktober (en de aanloop tot oktober) mee het Bevolkingsonderzoek Borstkanker in de kijker? Zorg mee dat de juiste informatie bij de doelgroep terecht komt!
De griepvaccinatieperiode loopt van half oktober tot half november. Wil je mee griep helpen voorkomen? Zorg dat risicopersonen zich elk jaar laten vaccineren.
www.samenveerkrachtig.be, de website van de Tiendaagse Geestelijke Gezondheid, staat sinds 13 juli online.
Op dinsdag 5 december 2017 vindt de uitreiking van de Gezond Werken Award plaats.
Werk je als eerstelijnszorgverlener? Dan is de nieuwe richtlijn valpreventie voor thuiswonende ouderen een must om door te nemen.
evv
Zet mee de zelfzorgcampagne 'Leef zonder filter' in de kijker en zorg ervoor dat deze boodschap bij de doelgroep terecht komt!
Voorzieningen in zorg en welzijn krijgen binnenkort hulp om hun preventief gezondheidsbeleid vorm te geven.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen