Nieuwsbrief

← Vorige

Actieweek Gezond Binnen

De actieweek 'Gezond binnen' van 13 tot 17 november 2017 promoot dit jaar een rookvrij huis. Want passief roken of 'meeroken' is een onderschat gezondheidsrisico bij ouders en kinderen.

De actieweek zal opnieuw samenvallen met de sensibiliseringscampagne 'Binnen roken is nooit oké' van Kom op tegen Kanker. De campagne bestaat uit televisiespots op één en VTM, advertenties op Facebook en een informatiefolder voor rokende ouders. 

In Vlaanderen zitten dagelijks 68.000 kinderen in de tabaksrook waardoor ze meer kans hebben om ziek te worden. Veel ouders weten wel dat meeroken ongezond is, toch zijn er heel wat misverstanden.
Zo is roken onder de dampkamp of aan het open raam geen oplossing. 
De schadelijke rookdeeltjes verspreiden zich toch nog in huis zonder dat je er iets van merkt. Ook zetten de giftige deeltjes zich vast op kleren, de vloer, de meubels en het speelgoed. Enkel buiten roken zorgt ervoor dat kinderen niet meeroken.

Voor wie?

De algemene bevolking 

Wie kan er aan de slag? 

Lokale besturen, OCMW's, dienstencentra, bib, huisartsen, apothekers, verpleegkundigen, kinderartsen en zorginstellingen, ...

 

 

Je kan de boodschap 'Binnen roken is nooit oké' helpen verspreiden:

* met een artikel in het infoblad, een filmpje op sociale media of een van de andere communicatiematerialen.

* met een wachtzaalactie. Je kan materialen zoals een wachtzaalpancarte en banner gratis (mits waarborg) bij het Logo ontlenen.

* door zelf het gesprek aan te gaan. Volg de e-learning ‘Meeroken is geen binnenpretje, praat erover’. Dit is een methodiek die je helpt in dialoog te gaan over roken in huis. De infofiche 'Binnen roken is nooit oké' kan je gratis bestellen bij Logo Antwerpen.

 

Voor extra ondersteuning kan je terecht bij Logo Antwerpen. Zo kan je bijvoorbeeld een vorming over ‘Meeroken is geen binnenpretje, praat erover’ voor zorgverleners aanvragen bij Logo Antwerpen.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen